Nieuws

De Noorderzomer 2017

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij ook dit jaar “De Noorderzomer”!

Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen!

De-Noorderzomer-2017

Met dank aan Dirk Van Haesbroeck verblijft deze “rakker” tot en met 16 augustus (duur fotofietszoektocht) in café Den Berg. Komen jullie ook tellen hoe veel lego- blokjes er gebruikt zijn om deze creatie te maken??

Fotofietszoektocht 2015

Routebeschrijving nummer 69: Aan huisnummer 92 L (paadje) en dus NIET aan huisnummer 32! Onze excuses hiervoor.

Repetities Juli en Augustus

In de maanden juli en augustus neemt ons Harmonie orkest geen vakantiestop . Wij repeteren gewoon verder . De repetities gaan dan door van 20 u tot 21.30 .

Het bestuur

12 jarigen in de leer bij harmonieorkest de Noorderzonen .

12 JARIGEN IN DE LEER BIJ HARMONIEORKEST De Noorderzonen.

MALLE
Harmonieorkest De Noorderzonen kreeg woensdag bezoek van het zesde leerjaar van basisschool De Horizon. De kinderen maakten kennis met de verschillende instrumenten. “Binnenkort moeten ze hierover een spreekbeurt geven”, aldus hun leerkracht.

De 17 leerlingen van het zesde studiejaar leren dit jaar onder meer over het thema muziek. Eén van de onderwerpen is de techniek van een instrument. Om meer te leren over de materie gingen de leerlingen op bezoek bij De Noorderzonen waar ze meteen tientallen muziekinstrumenten leerden kennen. “Bedoeling is dat ze hier nu een instrument uitkiezen dat ze beter willen leren kennen. Daar zullen ze dan één van de volgende lessen een spreekbeurt over moeten geven”, zegt Juf Ruth. “En wie weet, misschien zijn er ook wel leerlingen die na dit bezoek graag bij De Noorderzonen gaan spelen.” Op hun eerste bezoek werd alvast gretig met de verschillende muziekinstrumenten geëxperimenteerd. (DVGT)

Provinciaal Concours 2014: De Noorderzonen in eerste afdeling met grote onderscheiding!

“Hier wordt muziek gemaakt, met veel oog voor details, balans en dynamiek!”, aldus de jury.

Koninklijk Harmonieorkest De Noorderzonen nam op 26 oktober 2014 deel aan het provinciaal concours voor muziekverenigingen. Het werd een groot succes. De Noorderzonen eindigde in eerste afdeling met grote onderscheiding. Dit is beter dan de vorige deelname van vier jaar geleden. Voorzitter Erwin Brabants is zeer blij met dit resultaat: “De inspanningen van al onze muzikanten van de afgelopen maanden werden beloond. De positieve jurycommentaar geeft bovendien een boost aan onze vereniging.” De jury looft het harmonieorkest voor muzikaliteit, expressie, intonatie, balans en interpretatie van de gespeelde muziekstukken.

Elke deelnemer aan het tornooi moet een inspeelwerk en twee muziekstukken spelen. Deze laatste twee worden beoordeeld door een professionele jury. De Noorderzonen koos voor ‘Forgotten World’ en ‘The Destiny of the Swan Knight’.

De jury bejubelde niet alleen het orkest maar ook zijn dirigent Erwin Robbens, die dit jaar De Noorderzonen tien jaar leidt. De muzikanten zijn het erover eens dat zijn aanpak en visie een groot deel van het succes uitmaakt. Ze hebben zich dan ook extra ingezet om bij wijze van cadeau een mooi resultaat neer te zetten.

De Noorderzonen zijn trots dat ze Malle binnen de provincie Antwerpen mee op de culturele kaart kunnen zetten en hopen  in de toekomst op dit niveau verder te kunnen werken. Het bestuur van De Noorderzonen is uiteraard zeer blij met dit resultaat, maar relativeert het tegelijkertijd: “Wij willen vooral een vereniging zijn waar iedereen terecht kan om samen muziek te maken, waar samen een hobby beoefend kan worden.”