“Hier wordt muziek gemaakt, met veel oog voor details, balans en dynamiek!”, aldus de jury.

Koninklijk Harmonieorkest De Noorderzonen nam op 26 oktober 2014 deel aan het provinciaal concours voor muziekverenigingen. Het werd een groot succes. De Noorderzonen eindigde in eerste afdeling met grote onderscheiding. Dit is beter dan de vorige deelname van vier jaar geleden. Voorzitter Erwin Brabants is zeer blij met dit resultaat: “De inspanningen van al onze muzikanten van de afgelopen maanden werden beloond. De positieve jurycommentaar geeft bovendien een boost aan onze vereniging.” De jury looft het harmonieorkest voor muzikaliteit, expressie, intonatie, balans en interpretatie van de gespeelde muziekstukken.

Elke deelnemer aan het tornooi moet een inspeelwerk en twee muziekstukken spelen. Deze laatste twee worden beoordeeld door een professionele jury. De Noorderzonen koos voor ‘Forgotten World’ en ‘The Destiny of the Swan Knight’.

De jury bejubelde niet alleen het orkest maar ook zijn dirigent Erwin Robbens, die dit jaar De Noorderzonen tien jaar leidt. De muzikanten zijn het erover eens dat zijn aanpak en visie een groot deel van het succes uitmaakt. Ze hebben zich dan ook extra ingezet om bij wijze van cadeau een mooi resultaat neer te zetten.

De Noorderzonen zijn trots dat ze Malle binnen de provincie Antwerpen mee op de culturele kaart kunnen zetten en hopen  in de toekomst op dit niveau verder te kunnen werken. Het bestuur van De Noorderzonen is uiteraard zeer blij met dit resultaat, maar relativeert het tegelijkertijd: “Wij willen vooral een vereniging zijn waar iedereen terecht kan om samen muziek te maken, waar samen een hobby beoefend kan worden.”