WESTMALLE – De Koninklijke Fanfare De Noorderzonen begeleidde dit weekend de sint met gepaste trots. Een week eerder behaalde ze op het vierjaarlijkse, provinciale toernooi een score van 78 procent in eerste afdeling.

“Het beste resultaat ooit”, glundert voorzitter Erwin Brabants. “Vier jaar geleden behaalden we maar 60 procent, in tweede afdeling.” Brabants ziet duidelijke redenen voor dit succes. “Als een groep er voor 100 procent voor gaat en iedereen aanwezig is op repetities, valt zo’n resultaat niet uit de lucht. Dirigent Erwin Robbens zorgt voor de juiste balans en haalt het beste uit de mensen.”

De Noorderzonen groeien nog steeds en tellen nu al 47 muzikant-leden. “Vorige week kwam er nog een vrouwelijk lid bij, waardoor we nu meer vrouwen dan mannen in onze fanfare hebben. Ons lokaal is net groot genoeg, maar misschien moeten we de gemeente eens om een groter vragen, zodat we al onze activiteiten in eigen zaal kunnen houden”, anticipeert Brabants. De fanfare heeft ook een unieke overeenkomst met de muziekschool gesloten.

“We steunen ouders van muziekstudenten financieel, onder meer bij de aanschaf van een instrument. Zijn ze geschikt voor de fanfare, dan krijgen ze zelfs alle geld voor de muziekschool terugbetaald. Ik hoop dus dat we het huidige niveau kunnen handhaven met eigen mensen”, zegt Brabants.